vasárnap, október 23, 2016

Elöljáróban

Andrew Harper Hideaway Jelentés:

"Egy szűk utcában a szép Tokaj város, ez a kis pincészet pince nyúlik legalább 1743 Bejártuk a létesítmény a maga szenvedélyes tulajdonos, Hajni Prácser, aki kiválóan beszél angolul. Miután vezetett minket a pincébe, már felemelkedett neki terasz, ahol mintát egy sor egy-dűlő száraz fehérek és több édes aszú borok. gyümölcsös 2011 Zafír Vineyard, a ritka Kövérszőlő és a koncentrált 2003 6 puttonyos Tokaji Aszú nem lehet kihagyni. "

Stephen Tanzer:

"Király dry Furmint 2012 (14.5% alcohol): „Bright, light yellow.  Subtle aromas and flavors of stone fruits, orange blossom, spices, honey and earth, plus a whiff of musky red fruits.  Broad, supple and fine-grained; not a particularly gripping style but holds its shape nicely for a 2012.  Finishes with a touch of sweetness and plenty of texture. 89 points”

Aszúeszencia 2003 (10.5% alcohol):  „Bright orange-gold.  Musky aromas of fresh and dried apricot and resiny herbs, plus a hint of gamey botrytis.  Not particularly glyceral but pure and penetrating, with strong acidity framing and extending the very fresh, rather delicate apricot fruit.  The finish shows an almost citrussy lift and a light touch of oak.  An aszueszencia is an aszu wine that's more concentrated than 6-puttonyos bottlings, but this category no longer exists. 91 points”

By Stephen Tanzer
Stephen Tanzer's International Wine Cellar, Jun 14

 

Üdvözöljük az Erzsébet Pince honlapján. Családi borászatunk 15 hektáron gazdálkodik, területeink a történelmi besorolások szerint első- és másodosztályú dűlőkben találhatók a Tokaji Történelmi Borvidéken. Prácser Miklós és felesége Erzsébet, borászok 1989-ben alapították a pincészetet, a magyarországi rendszerváltást követően. Az Erzsébet Pince Tokaj óvárosának szívében helyezkedik el, a Bem utcában, 2 percre a Főtértől.

Erzsébet Pince - Tokaj

Családtagok

Prácser Miklósné, Erzsébet

image76
1974-ben végzett a kertészeti egyetem gyöngyösi főiskolai karán szőlész-borászként. Már abban az évben elhelyezkedett a Tokajhegyaljai Állami Gazdasági Borkombinátnál. A tolcsvai kerületben dolgozott szőlészként, és a Mandulás, Kútpadka, Antalka területek telepítésében nagy részt vállalt.

Első saját szőlőjét 1979-ben telepítette, a család első saját pincéjét pedig Tarcalon vásárolta 1985-ben. Majd az Erzsébet Pincét 1989-ben, Tokajban. 1992-től az Erzsébet Pince Bt. családi vállalkozás ügyvezetője.

Prácser Hajnalka

Prácser Hajnalka
Középiskolai (Sárospataki Református Gimnázium) és egyetemi tanulmányai (Debreceni Egyetem, BGF) is az idegen nyelvek, kultúrák, irodalom és gasztronómia köré csoportosultak. Jelenleg készülő doktori dolgozatában az ételek, evés, éhség szerepéről ír a szépirodalomban.

Dolgozott St. Emilion-ban, Cannes-ban és egy évig ösztöndíjasként Kaliforniában, a Napa és Sonoma völgyekben különböző borászatoknál (Chateau St. Jean, Beringer). Jelenleg a családi borászat aktív dolgozója. Beszél angolul és franciául.

ifj. Prácser Miklós

ifj. Prácser Miklós
A kezdetektől a mezőgazdaság, azon belül a szőlészet és a borászat felé orientálódott. Középiskolai tanulmányait Sátoraljaújhelyen, az egyetemit pedig Mosonmagyaróváron végezte.

Külföldi tapasztalatszerzéseit Hollandiában, Drontenben kezdte, ahol ösztöndíjasként egy évet töltött. Dolgozott Londonban, majd Minneapolis melett egy szőlészeti kutatóintézetben. 2008 tavaszán Argentínában, Mendózában csinált végig egy szüretet a Bodega Tapiznál. Jelenleg a családi borászat aktív dolgozója, beszél angolul és spanyolul.

Vendégfogadás

  1. Borkóstolás
  2. Online foglalás

image43Kóstolóink alatt vendégeink megismerik egy hagyományos tokaji pince építészeti alapelveit, egyedülálló flóráját, hosszú történelmét, és megkóstolhatják jelenlegi és öregebb évjáratainkat a száraztól a nagy édesborokig 

6 boros kóstoló: 4.400 Ft/fő
Teljes borsor: 9.000 Ft/fő
Aszú vertikális: 12.000 Ft/fő

Bejelentkezéshez hívja a következő telefonszámokat:
+3620/80-20-137
+3620/92-59-931

Online időpont foglalás

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig időben értesüljön aktualitásainkról.

Tokaj Coffee

Tokaj Coffee

Webáruház

borok
kávé